Lønomkostningen er da uinteressant!

May 11th, 2011 by Hans Henrik Groth Leave a reply »

For nylig læste jeg en ældre, men glimrende artikel på Version 2 artiklen indeholdte en del gode vinkler på IT Offshore og alligevel var den første kommentar rettet mod lønomkostningen.

Jeg undres til stadighed over, at lønomkostningen/omkostningen fortsat er så central for mange når snakken går på IT Offshore. Jeg medgiver naturligvis, at omkostningerne er og bliver vigtige i enhver handel, men der er mange andre aspekter som reelt er mere centrale, når emnet er IT Offshore.
Hvorfor er det, vi i ansættelsen af en dansk medarbejder ser på kompetencer – værdi for virksomheden – lønomkostning. Mens at rækkefølgen er modsat, når der er tale om en Offshore medarbejder.
Alle de afledte omkostninger ved en ansættelse – husleje, arbejdsstation, sociale omkostninger etc – bliver også ofte glemt i en dansk ansættelse. Ofte glider diskussionen omkring Offshore eller ej over i en De/Vi diskussion, hvor formålet til tider kan synes at være en argumentation imod anvendelsen af Offshore kompetencer.
Jeg synes, at denne tilstand er ærgerlig for de mange danske virksomheder der med dygtige IT Ressourcer i et ODC (Offshore Development Center) ville kunne høste ikke alene økonomiske fordele, men frem for alt sikre sig strategiske fordele på en række andre områder.
Med en ensidig fokus på økonomiske besparelser, fjernes fokus fra områder som adgangen til en større talentmasse, adgang til et højere kompetence niveau og ikke mindst højt motiverede medarbejdere – alle forhold, som kan have en langt større betydning for de fleste danske virksomheder.

Mit argument er således, at selvom vi oftest som udbyder af IT Offshore er i stand til at tilbyde løsninger der er langt billigere end et tilsvarende dansk setup, er det helt andre områder at virksomheder bør fokusere på. En virksomhed bør i langt højere grad se på de strategiske fordele som følger en beslutning om at anvende Offshore ressourcer.

Hans Henrik Groth
Direktør inCaptiva Offshore Solutions
hhg@incaptiva.dk

Om Hans Henrik Groth: IT offshore ekspert med speciale i at sikre et omtimalt investeringsafkast via professionel IT/HR outsourcing mm. Din mening tæller og du er mere end velkommen til at lægge en kommentar til denne artikel. Du kan også tilføje Hans Henrik Groth til dit sociale netværk herunder:

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: +2 (from 2 votes)
Lønomkostningen er da uinteressant!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Advertisement

Leave a Reply