Cairo – fra uro til fremtid på 18 døgn

February 25th, 2011 by Hans Henrik Groth Leave a reply »

Januar/februar måned bød på lidt ekstra fokus på Ægypten.  En fokus som på en og samme tid var både positiv for InCaptiva Offshore’s fremtidige aktiviteter i Cairo, men også gav lidt øjeblikkelige udfordringer.

Forløb

Tirsdag 25.01-11:  Demonstrationer begynder i Cairo mod præsident Hosni Mubarak.  Indledningsvis forløber de fredeligt, men overgår til uroligheder da politiet forsøger at opløse demonstrationerne.  Der er i de efterfølgende dage uroligheder med kamp mellem politi og demonstranter

Fredag 28.01-11:  Natten til fredag afbrød styret Internetforbindelserne og mobilnetværket i Ægypten.  Indledningsvis havde dette ingen effekt på vores produktion, da den ægyptiske weekend som bekendt løber fredag/lørdag.
Fredag trækkes politiet væk fra gaderne og militæret, som er væsentligt mere populært i befolkningen indsættes for at sikre ro og orden

Søndag 30.01-11:   Sikkerhedssituationen i Cairo påvirkes af at ca 10.000 fanger undslipper Ægyptens største fængsel.

Tirsdag 01.02-11:   Mubarak meddeler at han ikke stiller op til det planlagte valg i september 2011.02.14

Onsdag 02.02-11:   Internet åbnes igen.

Fredag 11.02-11:   Det meddeles at Mubarak træder tilbage og at militæret overtager magten frem til det planlagte valg i september.
Når jeg nu sidder og reflektere over de forandringer Ægypten har været igennem i de forgangne 3 uger, føler jeg mig privilegeret over at have kunnet følge denne historiske begivenhed så tæt.  Det har været spændende, men til tider også særdeles frustrerende at se de til tider voldsomme forskelle i mediedækningen og de faktuelle for hold i Cairo.  Ligesom det har været fascinerende at forstå nuancerne i de udmeldinger der har været fra forskellig side i Cairo – både dem der også nåede de danske medier, men i særdeleshed dem der kun forstås og opleves af lokalbefolkningen.

Her finder du et par eksempler på hvorledes begivenhederne også var.
Oprydning efter en revolution – Ægyptens unge rydder op på Tahrir Square efter 3 ugers demonstrationer.  Denne oprydnings trend har spredt sig til resten af Ægypten.

Tahrir Square i Egypten efter en revolution – Tahrir Square from IT Offshore H. Groth IT Offshore on Vimeo.

Demonstrationer i Cairo meget andet end gadekampe – Medierne har primært været fokuseret på at vise de voldsomme sammenstød, som var en del af forløbet i Cairo.  Der var imidlertid en helt anden stemning under størstedelen af demonstrationerne i Cairo.

Demonstrationer i Cairo (Egypten) – andet end gadekampe! from IT Offshore H. Groth IT Offshore on Vimeo.

For InCaptiva Offshore Solutions har det naturligvis været en tid med udfordringer.  Dog har den tunge erfaring fra både Pakistan og Ukraine vist sit værd og vi har i hele forløbet været i stand til at give en sober og ærlig information til vores kunder.  Tiden har naturligvis også været en syretest på vores procedure og på samarbejdet mellem den danske og ægyptiske organisation – en test, som på alle måder må siges at være bestået.  Også i bagklogskabens ulidelige klarsyn, handlede vi hurtigt og rationelt med fokus på vores kunders øjeblikkelige behov.

Når alt kommer til alt blev vi som virksomhed forstyrret af to forhold. 
Dels blev der i godt 5 dage slukket for Internettet.  En handling som næppe var forudset af mange og vi var da også i fornemt selskab med bl.a. Orange, Microsoft, HP, det franske postvæsens service center etc.  Selvom jeg finder en gentagelse ganske usandsynlig, er vi allerede ved at få etableret mulighed for en satellitforbindelse, således at vi fremover har en backup mulighed.
Dels blev der indført udgangsforbud, som i praksis betød at arbejdsdagen blev afkortet.  Dette forhold blev allerede fra starten imødegået ved at vi udleverede bærbare PC’ere til alle teams og dermed optimerede arbejdstiden.
Vi tabte således ”kun” 4 dages produktion og har efterfølgende hurtigt kunnet indhente det tabte gennem overarbejde og ved at tage weekenderne i brug – alt i alt en meget begrænset omkostning for at være orkanens historiske øje.

Fremtiden for Ægypten
Ægypten og i særdeleshed Cairo står nu overfor en ny fremtid – en fremtid, som jeg ser frem til at være en del af.  Det er min helt klare opfattelse, at Ægypten og Cairo er kommet styrket ud af begivenhederne og at det for vores virksomhed kun betyder at Cairo bliver en endnu bedre lokation for at drive Outsourcing fra. 
The A.T. Kearney Global Service Location Index fra 2011 er netop kommet og her rykker Ægypten videre op af listen til nu at ligge på en flot 4. plads og i 2010 blev Ægypten kåret som bedste IT Offshore destination i 2010 af European Outsourcing Association (EOA).  Få rapporten her
Hvis man oplever stemningen og den energi som i dag eksistere i Cairo og det øvrige Ægypten, er det svært at forestille sig at denne udvikling ikke vil fortsætte.

Om Hans Henrik Groth: IT offshore ekspert med speciale i at sikre et omtimalt investeringsafkast via professionel IT/HR outsourcing mm. Din mening tæller og du er mere end velkommen til at lægge en kommentar til denne artikel. Du kan også tilføje Hans Henrik Groth til dit sociale netværk herunder:

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: +2 (from 2 votes)
Cairo – fra uro til fremtid på 18 døgn, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Advertisement

Leave a Reply